Verkeer

Onpopulaire wegenbelasting kan worden uitgesteld

De Spaanse regering lijkt haar belofte om het nieuwe model autosnelwegbelasting voor 30 juni van dit jaar te presenteren, niet waar te maken. De belasting is erg impopulair en nu zijn er alle aanwijzingen dat het voorstel tot nader order wordt uitgesteld.

De krant El Pais schrijft dat de regering de hele hervorming van de motorrijtuigenbelasting wil uitstellen tot na de verkiezingen. In de praktijk zal dit betekenen dat er mogelijk na het najaar van 2023 een nieuw voorstel komt.

Spanje staat onder druk van de EU en Brussel. Enerzijds wijst Brussel fondsen toe voor steun en sociale verandering in Spanje, maar vraagt ​​het ook iets terug. Spanje moet onder meer zijn staatsinkomsten verhogen, en één van de vele bronnen van inkomsten in dit herstructureringsproces zijn juist tolgelden op de snelwegen.

Echter zijn er op 1 januari wel tariefsverhogingen doorgevoerd. Op de AP7 tussen Alicante en Cartagena bijvoorbeeld +2,99%

Niet alleen in de politiek zijn er kritische stemmen en meningsverschillen als het gaat om tolheffingen op de snelwegen. Ook de transportsector heeft sterke bezwaren. De afgelopen jaren zijn er juist tolwegen gratis geworden, waardoor een groot deel van de AP7 vanuit het noorden naar Alicante.

plaatje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Back to top button