Onopvallende motoragenten zullen op rijgedrag gaan letten

Onopvallende motoragenten zullen op rijgedrag gaan letten
1 april 2024

In een nieuwe poging om te hard rijden en ander gevaarlijk rijgedrag terug te dringen, heeft het hoofd van de Algemene Directie Verkeer (DGT) aangekondigd dat ook onopvallende motoragenten zich dit hoogseizoen gaan aansluiten bij de onopvallende politieauto’s op de Spaanse wegen.

Deze zomer zullen er gecamoufleerde motors op de wegen patrouilleren, waarop een Guardia Civil-officier kan zitten. In de weekenden zal er zelfs meer undercoverpolitie zal zijn.

Een andere maatregel om de verkeersveiligheid te verbeteren is de toevoeging van 88 extra radars en snelheidscamera’s.

Als we onszelf met Europa vergelijken, hebben we er relatief weinig, maar het is niet alleen een kwestie van kwantiteit.

DGT

De DGT legde uit dat Spanje zich meer in de richting van sectieradars beweegt, die zijn ontworpen om de snelheid op twee verschillende punten langs hetzelfde traject van twee of drie kilometer te klokken. Deze camera’s vangen bestuurders op die op de rem trappen zodra ze een radar zien, om vervolgens weer gas te geven zodra ze deze zijn gepasseerd.

DGT heeft ook een andere maatregel aangekondigd die in de winter zal worden toegepast als er sneeuw valt. Die bestaat uit het verbieden van rijden of het zich op de linkerrijstrook bevinden, zodat sneeuwploegen daar kunnen rijden en te strooien, of voor de hulpdiensten.

Don Panchito Albir

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Benidorm Nieuwsradio