Nieuws uit Benidorm

Boete voor twee Nederlanders die afsluiting omzeilden

De politie van Benidorm heeft afgelopen weekend twee Nederlandse mannen aangehouden omdat ze bij verschillende gelegenheden hebben geprobeerd de perimeterafsluiting te omzeilen.

Omdat ze in eerste instantie geen toegang kregen tot de stad, probeerden ze het ‘s nachts opnieuw en lieten ze hun auto in een open veld achter om Benidorm te voet te bereiken, maar ze werden gelokaliseerd en gearresteerd door de politie na een zoektocht waarbij ook bleek dat de twee mannen verdovende middelen en een een aanzienlijke hoeveelheid geld bij zich hadden.

Tevens heeft men een fietser uit Benidorm die tijdens het weekend ook de perimeterafsluiting heeft genegeerd, aan huis bezocht. Hij postte een bericht op sociale media waarin hij vol trots aangaf dat hij de afsluiting wist te omzeilen. Hij heeft een boete gekregen toen de politie hem had opgespoord en thuis een bezoekje bracht.

De locatie en identificatie van deze persoon was mogelijk dankzij actie van de politie, die sociale netwerken volgt tijdens de weekend afsluiting van de stad. De hoofdcommissaris van het politiebureau van Benidorm, Ceferino Serrano, ging naar het huis van de dader om hem op de hoogte te stellen van de voorgestelde sanctie en om hem te vertellen dat dit soort gedrag een negatief beeld geeft in naleving van de coronaregels voor iedereen. De politie heeft aangegeven dat deze burger zijn excuses heeft aangeboden voor zijn onverantwoordelijk gedrag.

Gerelateerde artikelen

Back to top button