Onderzoek tegen bedrijf dat afvalwater in zee liet lopen

Onderzoek tegen bedrijf dat afvalwater in zee liet lopen
21 april 2024

Het Ministerie van Milieu, Water, Infrastructuur en Territorium heeft een onderzoek gestart naar de lozingen van afvalwater in zee bij de Serra Gelada in Benidorm. Dit ontstond tijdens werkzaamheden aan een pompinstallatie bij natuurpark Serra Gelada.

Dit staat in een antwoord van het wethouder van het gebied, Salomé Pradas, op een vraag van de socialistische PSOE, over de “lozingen in de wateren van Serra Gelada.” Er wordt gesteld dat deze “lozing geen toestemming heeft van het directoraat-generaal Water van de Conselleria. Ze zijn 15 april een onderzoek begonnen tegen het bedrijf dat de werkzaamheden uitvoerde.

Volgens technische rapporten was er geen alternatief voor de lozing en stond de prognose van de werken voor 10 dagen in de planning, ondanks het feit dat deze werden ingekort tot 4 dagen. Er werden zeewateranalyses uitgevoerd door de laboratoria van Proaguas Costa Blanca en Labaqua. Er waren geen significante effecten op de waterkwaliteit gedetecteerd.

De lozingen van onbehandeld water werden op 12 februari ontdekt en veroorzaakten kritiek van verschillende milieuorganisaties.

Don Panchito Albir

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Benidorm Nieuwsradio