Home Horeca Nog steeds tekort aan kamermeisjes in hotels

Nog steeds tekort aan kamermeisjes in hotels

door admin
kamermeisjes in Benidorm zijn schaars

Het hoogseizoen loopt langzamerhand naar het einde, maar er is nog altijd een tekort aan kamermeisjes in de hotels. Een probleem dat zich vorig jaar ook al voordeed. Hotels en toeristische appartementen hebben nog steeds openstaande vacatures voor de housekeeping. Een baan die voornamelijk wordt vervuld door vrouwen die deze baan afgelopen tijd hebben opgeven vanwege de zware werkomstandigheden.

Op de verschillende vacature websites staan talloze onvervulde advertenties die al in het begin van het seizoen waren geplaatst. Het tekort is nog niet extreem, maar het piept en kraakt in het hotelwezen. Met een zwaardere last voor de overgebleven mensen in de housekeeping tot gevolg, Zoals uitgelegd door de woordvoerder van de Kellys Marina Baixa vereniging, Yolanda García.

Vanaf 2021 is er een leegloop merkbaar in het beroep van kamermeisje. Velen hebben ervoor gekozen om deze baan te verwisselen voor een baan in ziekenhuizen. Het beroep van kamermeisje in een hotel is immers lichamelijk erg belastend. Hogere bedden, meer medewerkers en minder kamers schoonmaken per uur, zijn enkele voorstellen die zijn gedaan door de Kellys om weer meer kamermeisjes aan te trekken.

Wellicht vind u dit ook interessant

Geef een reactie

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?