Wonen

Nieuwe wolkenkrabber op Laatste vrije stukje Levante

De eigenaren van het perceel van het oude Las Terrazas-gebouw in Benidorm, aan het Levante strand, hebben een akkoord bereikt over een nieuw gebouw wat in de plaats komt van de oude ruïnes die 20 jaar geleden onbewoond werden verklaard.

In de jaren 60 werden gebouwen nog vaak “horizontaal” gebouwd met een maximum van 3 verdiepingen. Nu zal ook op deze locatie een wolkenkrabber verrijzen met minimaal 32 verdiepingen dat zal leiden tot 87 woningen. het komt te staan op een zeer goede plek, aangezien het het laatste vrije perceel is dat uitkijkt op de Paseo de la Playa de Levante, de drukste voor toerisme in de stad. 

Benidorm heeft de afgelopen jaren geprofiteerd van het stuk grond en is sinds 2019 in gebruik als parkeerterrein waar men gratis kan parkeren. Het oude Las Terrazas gebouw, gebouwd in 1964 , werd in fasen afgebroken nadat het in 2000 als onbewoonbaar was verklaard en vier jaar later verordende het Hooggerechtshof de sloop. het laatste stukje werd in 2014 gesloopt, nadat het, zoals zo vaak in Spanje, onderwerp van discussie was geworden in de politiek tussen de PSOE en de liberalen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button