Home Verkeer Nieuwe wet voor elektrische steps in Spanje

Nieuwe wet voor elektrische steps in Spanje

door admin
NIEUWE WET VOOR ELEKTRISCHE STEPS IN 2024

Een nieuwe wet voor elektrische steps zal vanaf januari 2024 in Spanje gelden voor alle elektrische scooters en andere eenpersoonsvoertuigen zoals steps. Ze moeten voldoen aan nieuwe eisen van het Spaanse verkeersbureau (DGT).

Dergelijke voertuigen die vanaf 22 januari volgend jaar worden verkocht, moeten zijn vervaardigd door goedgekeurde merken en van specifieke modellen zijn, die op de website van DGT zullen worden vermeld.

In de nieuwe richtlijnen staat dat de maximaal toegestane snelheid tussen de 6 en 25 kilometer per uur moet liggen. Afhankelijk van het type. Zelf balancerende voertuigen mogen een vermogen hebben tot 2.500 W. Voertuigen minder dan 1.000 W mogen niet meer dan 50 kg wegen en mogen niet langer zijn dan twee meter.

Bovendien moeten alle voertuigen twee afzonderlijke remmen hebben. Voertuigen met minder dan drie wielen moeten een balanceersysteem hebben voor gebruik bij stilstand. Ze moeten verlichting hebben, ook remlichten. (Bron: DGT)

Wellicht vind u dit ook interessant

Geef een reactie

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?