Nieuwe tegenslag Benidorm Fest 2023: Rakky Ripper is geblesseerd

Met nog minder dan een week te gaan, is er opnieuw tegenslag bij de voorbereidingen van het Benidorm Fest 2023. Dit evenement gaat net als vorig jaar, de Spaanse inzending leveren voor het Eurovisie Songfestival in Liverpool.

Vorig jaar waren het PCR-tests en Covid besmettingen die voor roet in het eten zorgden, maar nu een blessure voor een artiest waar men in Spanje veel van verwacht: Rakky Ripper. Deze deelnemer zal optreden in de tweede halve finale, op 2 februari, waar ze het zal opnemen tegen een indrukwekkende lijst deelnemers, waaronder Alfred, Blanca Paloma, E’Femme, Famous, José Otero, Karmento, Siderland en Vicco .

Ondanks het enthousiasme van Rakky Ripper voor haar optreden, lijkt het erop dat de voorbereiding van het festival een zeer gecompliceerde taak is geworden die haar deelname op het spel zou kunnen zetten. De artieste uit Granada heeft op haar Twitter-profiel gedeeld dat ze geblesseerd is en koorts heeft, en daarom heeft ze besloten de repetities totaan het festival stop te zetten.

De 27-jarige artiest uit Granada staat erom bekend dicht bij haar fans te staan ​​en heeft uitgelegd dat haar prioriteit nu is om uit te rusten en te herstellen om 100% op het festival te zijn. Zoals verwacht hebben haar volgers zich zorgen om haar gemaakt, maar Rakky Ripper heeft hen verzekerd dat ze beter zal worden als ze moet optreden.

Rakky Ripper uit Granada vult het podium van het Palau l’Illa in Benidorm met het ritmische “Tracción”,  een nummer dat hardcore, drum&bass en techno heeft. Wel gebruik ze digitale snufjes om het geheel met haar stem nog mooier te maken zoals Auto-Tune.

Auto-Tune verandert de toonhoogte naar de dichtstbijzijnde halve toon. Auto-Tune kan ook gebruikt worden als klankeffect om de menselijke stem te vervormen, waarbij de stem van noot naar noot springt in stappen, zoals een synthesizer. Dit speciale stemeffect is bijvoorbeeld te horen in het nummer “Believe” van Cher.

Back to top button