Nieuwe rotonde op kruising El Tossalet en Camí de la Mar

Nieuwe rotonde op de kruising van El Tossalet en Camí de la Mar
15 april 2024

Het gemeentebestuur van Alfaz del Pi heeft goedkeuring gegeven aan het project om een ​​rotonde te bouwen op de kruising tussen de ingang van de woonwijk Tossalet en Camí de la Mar, de weg die Alfaz del Pi met Albir verbindt.

De geplande rotonde ligt bijna halverwege tussen de twee stedelijke centra l’Alfàs en l’Albir, op een van de belangrijkste verbindingswegen tussen de twee, de Camí de la Mar. Op enige afstand ten noorden van rijksweg 332 en naast de urbanisatie el Tossalet. Het terrein waarop de geplande rotonde komt te liggen bestaat uit meerdere kadastrale stukken met stadsgrond, waarvan het grootste deel een openbare weg is, en omvat een particulier landgoed dat gedeeltelijk wordt beheerd.

T-splitsing

Volgens de technische rapporten is er een enkel-strooksrotonde gepland ter vervanging van een bestaande T-splitsing met drie aftakkingen (dubbele rijstrook op elke aftakking). Het plan is, om het bestaande fietspad op Camí de la Mar voort te zetten en naar het noorden te leiden met een route rond de omtrek van de rotonde.

Camí de la Mar wordt gekenmerkt door de verbinding tussen de stadscentra van l’Alfàs en l’Albir, en heeft een openbaar verlichtingsnetwerk, een fietspad en een irrigatiekanaal. Volgens de technische rapporten zijn er geen plannen om deze diensten te vernieuwen.

Het project maakt deel uit van het huidige mobiliteitsplan, “dat tot doel heeft de veiligheid en het verkeersmanagement in de gemeente te verbeteren en de mobiliteit voor voetgangers en fietsers te bevorderen, met inzet voor een duurzaam model”, aldus de gemeente.

Nieuwe rotonde op de kruising van El Tossalet en Camí de la Mar
Don Panchito Albir

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Benidorm Nieuwsradio