Verkeer & OV

Nieuwe laserradar die kilometer verderop boetes geeft

DGT, de Spaanse verkeersdienst heeft deze week de nieuwe laserradar gepresenteerd die een kilometer verderop boetes geeft, genaamd Trucam II. Het systeem bevindt zich in een proefperiode en zodra de doeltreffendheid ervan is getest, zal het in verschillende delen van Spanje in gebruik worden genomen.

Het instrument, ontwikkeld op basis van innovatieve technologie, maakt gebruik van LiDAR-technologie, waarvan het maximale bereik 1500 meter is. Trucam II beschikt over dynamische autofocus, dynamische auto-iris, een groot LCD-scherm om allerlei voertuigdetails op te geven en een processor die 10 keer sneller is dan vorige snelheidsradars.

DGT kan met deze apparatuur in realtime de snelheid meten waarmee de voertuigen rijden bij zowel naderende als wegrijdende voertuigen. De foutmarge is minimaal, slechts 2 kilometer per uur. Overtredingen worden elke 0,3 seconde vastgelegd in beelden die door het instrument worden vastgelegd. De nieuwe radar zal bovendien in staat zijn om ook andere overtredingen vast te leggen, zoals het gebruik van de mobiele telefoon of agressief rijden .

De vastgelegde beelden bereiken de verkeersagenten in realtime dankzij de wifi- en ethernet- connectiviteit. Na de testfase zal dit landelijk worden ingezet.

(Bron: LaserTech)

Aktueel

to Top