Nieuwe goedkope treinen in Spanje: 18 euro naar Barcelona, ​​Madrid, Valencia, Malaga en meer!

Iryo, de low-cost spoorwegmaatschappij die vanaf 25 november treinreizen tussen Madrid en Barcelona gaat exploiteren, heeft een promotiedeal gelanceerd waarbij het vanaf 18 euro kaartjes voor zijn hogesnelheidstreinen naar al zijn toekomstige bestemmingen zal verkopen.

Slechts drie weken na zijn debuutreis Madrid-Barcelona, ​​voegt het bedrijf vanaf 16 december treinreizen toe naar Valencia en Cuenca en binnen de eerste drie maanden van 2023 zal het ook verbindingen lanceren met Sevilla, Antequera en Córdoba. In juni 2023 zullen Alicante en Albacete de laatste steden zijn die toetreden tot het nieuwe spoorwegnetwerk, dat hoopt te wedijveren met RENFE als de belangrijkste treindienst in Spanje.

Om reizigers alle mogelijkheden op het spoornet te laten ontdekken en vooraf al reizen te kunnen plannen, heeft Iryo met deze actie al een jaar van tevoren de kaartverkoop voor al deze bestemmingen geopend. De operator heeft een vloot van 20 elektrische Frecciarossa-treinen en hun tarieven zijn onderverdeeld in verschillende tarieven: Infinita, Singular Only YOU, Singular en Inicial, die zijn aangepast aan de behoeften van elke reiziger en worden geleverd met eten onder Iryo’s eigen merk, Haizea.

Iryo beweert de enige spoorweg- en mobiliteitsoperator te zijn die zijn passagiers flexibele tickets aanbiedt zonder restrictieve tarieven waarin klanten hun geld verliezen, aangezien het flexibele tarieven beschikbaar zal stellen voor alle soorten wijzigingen met twee verschillende niveaus: ‘Open’ en ‘Flexibel’ .

Verkoopdirecteur Guillermo Turner zegt: “Toen we begonnen te werken aan het commerciële aanbod van het bedrijf, waren we er absoluut zeker van dat het allemaal om flexibiliteit en gemak voor onze klanten moest gaan. Met de lancering van de 2023-tickets wil Iryo reizigers de mogelijkheid geven om hun reizen van tevoren te plannen zonder bang te zijn geld te verliezen bij annulering.”

Momenteel is RENFE, de staatsspoorwegmaatschappij, de grootste en verreweg de meest populaire treinmaatschappij in Spanje en de Spaanse regering heeft het reizen met bepaalde Cercanías- en Media Distancia-treinen vrijwel gratis gemaakt.

Met de opkomst van nieuwe particuliere treindiensten zoals Iryo en Ouigo, die begin oktober begonnen met het rijden van goedkope hogesnelheidstreinen tussen Madrid en Valencia, lijkt het erop dat de dagen van Renfe’s hegemonie op de Spaanse treinmarkt voorbij zijn. (Bron: Alicante Today)

Back to top button