DierenCosta Blanca

Nieuw hondenstrand in Orihuela

Een baai van Orihuela Costa is nu een hondenstrand. Wat in Torrevieja onmogelijk lijkt, werkte wel in Orihuela. Maar zal het kleine paradijs voor honden blijven bestaan? Bouwers van vakantiewoningen en natuurbeschermers vechten voor het gebied in het zuiden van de Costa Blanca.

Vanaf nu kunnen dierenliefhebbers hun trouwe viervoeters meenemen naar Cala Cabo Peñas, beter bekend als Cala Mosca II bij Orihuela Costa. En samen zwemmen in zee zonder het risico te lopen dat gevoelige poten worden verwond, zoals het geval is op de scherpe rotsen van Torrevieja’s hondenstrand, niet ver van de baai van Lo Ferrís. Het steenachtige plateau, dat daar het ‘strand’ is, is door water ook erg glad en van daaruit gaat het steil het water in. Hier met honden lopen is levensgevaarlijk.

De Cala Mosca en de bijbehorende kleine Cala Cabo Peñas in Orihuela Costa zijn daarentegen een droomzandstrand vanwaar het zachtjes de zee in gaat. En tot nu toe is het strand ook niet bebouwd, dus er is nog voldoende ruimte voor de dieren en mensen om te rennen langs het water. Er zijn wel grote twijfels, omdat men vreest dat het hondenstrand maar een tijdelijk paradijsje zal zijn.

Enerzijds zijn vastgoed- en bouwbedrijven van plan om 750 vakantieappartementen te bouwen op deze laatste onontwikkelde kilometer kustlijn van Orihuela. Er is een strijd om de kust van Valencia uitgebroken. Het natuurbehoud staat momenteel nog in de weg, want Cala Mosca is een zogenaamd micro-reservaat voor planten en enkele vogels. En het tweede probleem is dus als de status van natuurreservaat wordt bevestigd, waartegen de omwonenden momenteel strijden in de rechtbank.

Tot er een beslissing is genomen, kunnen de hondenliefhebbers van Orihuela en de vele bezoekers die van Torrevieja worden verwacht, gebruik maken van het hondenstrand en door hun voorzichtigheid en netheid te bewijzen, omdat er altijd klachten zijn over honden zoals vrij loslopende honden, bange kinderen en uitwerpselen. (Bron Cadena SER)

plaatje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Back to top button