Nep-politieagenten beboeten toeristen met honden

Nep-politieagenten beboeten toeristen met honden
27 maart 2024

Nep-politieagenten volgen buitenlandse toeristen die honden hebben en dreigen de hondenbezitters met boetes. De neppolitieagenten wijzen de hondenbezitters erop dat ze geen poep oprapen en doen dat in het Spaans en gebrekkig Engels.

Ook hebben ze het over een gebrek aan juiste identiteitspapieren en documentatie van het dier. De boete kost 500 euro, volgens de ‘agent’. Wisselend tussen Spaans en Engels stelt de ‘politie’ dat zij agenten in burger zijn en hebben geconstateerd dat de eigenaar van de hond geen uitwerpselen heeft opgeraapt.

Toeristenseizoen begonnen, ook voor oplichters

Een hondeneigenaar vertelt aan de krant Diario Sur dat hij werd benaderd door een persoon die zich voordeed als de politie. De persoon verdween snel toen de eigenaar van de hond zei dat ze samen naar het politiebureau zouden gaan om het uit te zoeken. Een andere persoon kreeg een pistool te zien, als teken dat de man echt een agent was.

Ook aan de Costa Blanca zijn deze verhalen niet nieuw. Blijf alert en stel de ‘agent’ altijd voor om samen naar het bureau te gaan om de boete af te handelen. Dit jaar zijn er tot nu toe 260 boetes uitgedeeld aan hondenbezitters die de ontlasting van de hond niet hebben opgehaald. Dan hebben we het over boetes van ‘echte’ politieagenten.

Don Panchito Albir

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Benidorm Nieuwsradio