Home Toerisme Nederlandse toeristen na Britten de grootste groep in Alicante

Nederlandse toeristen na Britten de grootste groep in Alicante

door admin
De provincie Alicante verovert het Nederlandse toerisme, dat in juni Frankrijk en Duitsland voorbijstreeft

Nederlandse toeristen zijn na de Britten, de grootste groep toeristen die deze zomer de regio Alicante aandoen. Volgens gegevens van het National Institute of Statistics voor de maand juni, kozen naast de meer dan 240.000 Britten die hun vakantie doorbrachten in de provincie Alicante, 40.000 toeristen uit Nederland Alicante als hun vakantiebestemming.

De Nederlanders liepen voor op reizigers uit Frankrijk en Duitsland, die samen met het Verenigd Koninkrijk het grootste deel van de markt vertegenwoordigen. Op de lijst staan ​​de Duitsers met 36.000 toeristen op de derde plaats, gevolgd door Noorwegen (32.000), België (30.000), Frankrijk (29.000) en Ierland (26.000).

Voor Fede Fuster, voorzitter van de Hosbec hotelvereniging, “is de Costa Blanca altijd een zeer belangrijke markt geweest in Nederland en België”. De inkomsten uit deze landen zijn een belangrijk fundament. Daartoe, benadrukt Fuster, worden strategieën en culturele en sportieve evenementen uitgevoerd om te proberen de marktniche uit te breiden en ook jonge mensen uit deze landen aan te trekken, die over het algemeen oudere bezoekers trekken. Daarom is het doel om van de provincie een bestemming te maken die ook interessant is voor jongere toeristen en gezinnen.

Opvallend is verder dat er niet echt een toename is in de verhuur van vakantieappartementen aan Nederlanders. Men denkt dat dit komt door de vele huiseigenaren die al een vakantiewoning bezitten aan de Costa Blanca.

Wellicht vind u dit ook interessant

Geef een reactie

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?