Home Politie Nederlandse politiehond in Villajoyosa uitgeroepen tot kampioen

Nederlandse politiehond in Villajoyosa uitgeroepen tot kampioen

door admin
Nederlandse politiehond in Villajoyosa uitgeroepen tot kampioen

Afgelopen maandag ontving burgemeester Marcos Zaragoza Inga, de ‘hondenagent’ van de lokale politie van Villajoyosa. Inga is een 6-jarige getrainde Nederlandse herdershond die zojuist de negende editie van de Europese Politie- en Brandspelen heeft gewonnen in de categorie detectie van verdovende middelen. 

In dit internationale toernooi, waaraan honden uit 30 landen deelnemen, voerde Inga verschillende drugsdetectietests uit in buiten- en binnenruimtes. Dit jaar is ze, net als in 2022, uitgeroepen tot Spaans kampioen op het gebied van middelendetectie.

Inga, die deel uitmaakt van de hondeneenheid van de lokale politie van Villajoyosa, voert dagelijkse taken uit om drugsgebruik te voorkomen. Vooral onder de jongeren, terwijl ze de toegangsgebieden tot de middelbare onderwijsinstellingen van de gemeente bezoekt. Ook neemt ze deel aan routinematige activiteiten. Het volgen en controleren van drugs, samen met de eigenaar, agent Francisco Pérez Ortigosa.

De lokale politie van Villajoyosa beschikt over vier getrainde honden, gespecialiseerd in de detectie van verdovende middelen en operationele zoekopdrachten.

Wellicht vind u dit ook interessant

Geef een reactie

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?