Politie

Nederlander aangehouden na moordpoging op terras

De Guardia Civil van heeft een 45-jarige Nederlandse man aangehouden als vermeende dader van een misdrijf dat is gekwalificeerd als poging tot moord. Het slachtoffer was een 50-jarige Nederlander, met wie hij eerder ruzie had gemaakt op het terras van een bar in Albir.

De gebeurtenissen vonden plaats op 21 maart 2021 toen twee personen in een groepje, op twee aangrenzende barterrassen in de omgeving van l’Albir, in de stad l’Alfàs del Pi, een discussie begonnen die volgens getuigen uitmondde in een gevecht tussen de twee mannen.

Het gevecht tussen de twee mannen, die aanzienlijke hoeveelheden alcohol hadden gedronken voordat de discussie begon, leidde tot een gevecht waarbij de meubels van één van de etablissementen door de lucht vlogen, waardoor er ook schade aan het etablissement werd veroorzaakt. Het 50-jarige slachtoffer had steekwonden opgelopen in de buik, vlak naast enkele vitale delen.

Aanvankelijk waren de pogingen om de voortvluchtige te lokaliseren op niets uitgelopen, aangezien hij Spanje verliet en zich in Nederland vestigde, maar was na een paar maanden, in de veronderstelling dat de kust weer veilig was.

Afgelopen oktober troffen onderzoekers hem aan in een toeristisch appartement in Cala de Finestrat, waarna ze hem arresteerden voor een vermeende misdaad van poging tot moord. (Bron: Cadena SER)


plaatje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button