Home Politie Namaakartikelen van luxe merkkleding en schoenen in beslag genomen op markt in Benidorm

Namaakartikelen van luxe merkkleding en schoenen in beslag genomen op markt in Benidorm

door admin
merkkleding en schoenen in beslag genomen op een markt in Benidorm

De Nationale Politie heeft in Benidorm, na een groot onderzoek in verband met de straatverkoop van namaakproducten, meer dan 1500 namaak artikelen van bekende prestigieuze merken in beslag genomen. Hierbij zijn ook arrestaties verricht bij acht betrokkenen van deze verkoop van imitatieproducten op een bekende markt in de stad.

Agenten van de politie in Benidorm, gespecialiseerd in de vervolging van strafbare feiten tegen industriële eigendom, kwamen via een klacht van de benadeelde partijen op de hoogte van de verkoop van vervalste luxe textielartikelen van bekende merken. Er werden verschillende verkopers ontdekt bij wie namaakproducten werden verkocht, waarbij het inderdaad om illegale artikelen ging.

Om de producten gedetailleerd te kunnen analyseren en om welke imitaties het ging, heeft het politieonderzoek de medewerking gehad van een gerechtelijk deskundige.

Er werden maximaal tien kramen gelokaliseerd waarbij acht betrokkenen werden gearresteerd, van de Senegalese, Marokkaanse en Spaanse nationaliteit. Ze verkochten 1777 namaakartikelen.

De Nationale Politie strijdt actief voor de bescherming van industriële eigendom en de bescherming van sociaal-economische rechten in Spanje. Een misdrijf waar straffen tot vier jaar gevangenisstraf op kunnen staan.

Wellicht vind u dit ook interessant

Geef een reactie

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?