Home Benidorm Nacht van San Juan in Benidorm en omgeving

Nacht van San Juan in Benidorm en omgeving

door admin
Nacht van San Juan in Benidorm en omgeving

Hoewel het feest van San Juan op verschillende stranden in Benidorm wordt gevierd, staat Cala de Finestrat centraal, gelegen aan het einde van het Poniente-strand. Net als in de stad Alicante viert Benidorm ook de Nacht van San Juan, festiviteiten vol muziek, buskruit, optochten en nog veel meer activiteiten die de straten van de stad vullen, tot het hoogtepunt in de nacht van 24 juni, genaamd ‘nit del foc’.

In de nacht van 24 juni zullen de monumenten op straat weer in brand worden gestoken. Een ritueel met een bijzondere betekenis: vuur is verantwoordelijk voor het vernietigen van gevoelens en oude ervaringen om plaats te maken voor een nieuw tijdperk vol uitdagingen, verlangens, vreugde en hoop.

Activiteiten voor de Nacht van San Juan

Op vrijdag de 23e vindt om 20.00 uur het bloemenoffer en de processie plaats in de kerk van San Juan Bautista. Daarna gaan duizenden mensen uit Benidorm naar de stranden van Levante, Poniente en Mal Pas om de Nacht van San Juan te vieren.

Dit eerste zomerfestival zal worden gehouden op het Mal Pas-strand. Om 20.00 uur begint het feest, met bars die schappelijke prijzen rekenen voor de feestvierders. Daarnaast zullen er verschillende gast DJ’s aanwezig zijn, zoals DJ ‘Kalenda’ uit Benidorm.

Op zaterdag 24 juni wordt een mis gevierd, ook in de San Juan Bautista-kerk om 12.00 uur, en twee uur later, in de tent aan de calle Murtal, wordt de mascletá gelanceerd. Op dezelfde plek vanaf 22.30 uur, daar komt het hoogtepunt: de cremá.

Een andere plaats die het meest door de inwoners wordt bezocht, is Cala de Finestrat, waar meestal vuurwerk en liveconcerten zijn om de nacht op te vrolijken. Het ligt net achter het Poniente-strand van Benidorm. Het grenst ook aan Villajoyosa, dus veel inwoners van de Marina Baixa komen naar deze baai om het feest te vieren.

De traditionele ‘Nacht van San Juan’ in Cala de Finestrat heeft de eretitel van Festival van Provinciaal Toeristisch Belang van de Valenciaanse Gemeenschap gekregen, wat zowel het populaire karakter als de wortels van dit festival erkent.

Op vrijdag de 23e verzamelen bewoners en bezoekers zich op dit strand om te genieten van allerlei activiteiten. De gemeenteraad van Finestrat heeft gemeld dat de evenementen rond 17.30 uur beginnen met een Zumba-sessie, kinderdisco, livemuziek en een discopodium. Om middernacht is het ook een hoogtepunt dat iedereen massaal de zee in duikt en wensen te doen op deze magische nacht.

Wellicht vind u dit ook interessant

Geef een reactie

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?