Home Benidorm Muurschildering op gevel van het Boca del Calvari Museum

Muurschildering op gevel van het Boca del Calvari Museum

door admin
muurschildering van Gastón Castelló op de gevel van het Boca del Calvari Museum

Het gemeentebestuur van Benidorm heeft een plek gevonden voor de muurschildering van Gastón Castelló: de voorgevel van het Boca del Calvari Museum.

Het werk heeft twintig jaar opgeslagen gelegen, wachtend om weer aan het publiek te worden getoond. Een stuk dat volgens de wethouder voor Historisch en Cultureel Erfgoed, Ana Pellicer, “voor veel inwoners van Benidorm een ​​groot erfgoed en ook sentimentele waarde heeft.” Het is een mozaïek van de kunstenaar Gastón Castelló uit Alicante dat oorspronkelijk op de muren van de oude gemeentelijke markt zat en tijdens de renovatiewerkzaamheden was verwijderd.

“Het heeft iets meer gekost dan we hadden gewild, maar we kunnen eindelijk zeggen dat alle inwoners van Benidorm en degenen die ons bezoeken ervan zullen genieten dat dit stuk weer tentoongesteld kan worden”, aldus Ana Pellicer. Het mozaïek is opgebouwd uit tientallen tegels die een totale oppervlakte van 15 vierkante meter vormen. De compositie toont twee mensen die met netten aan het werk zijn voor meerdere vissersboten, waarbij in één ervan een derde personage het opstelwerk verricht. Dit speelt zich af in de haven, met het puntje van Canfali en de oude binnenstad van Benidorm aan de ene kant en het eiland aan de andere kant.

Gedurende lange tijd heeft het op het Gemeentearchief gelegen, maar er is voor gekozen om het weer voor iedereen zichtbaar te maken. Daarom zijn er restauratiewerkzaamheden uitgevoerd die het mogelijk maken om, in dit geval, de gevel van het museum opnieuw te versieren, op zeer weinig meters van de oorspronkelijke locatie.

De werkzaamheden waren maandag begonnen en de verwachting is dat alles woensdag volledig gemonteerd zal zijn. Het werk wordt donderdag afgesloten met het plaatsen van beschermglas ter bescherming van het werk.

Wellicht vind u dit ook interessant

Geef een reactie

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?