MONDMASKERS WEER TERUG IN DE HOTELS

De golf van Covid-infecties in de Valenciaanse Gemeenschap heeft ertoe geleid dat hotels genoodzaakt zijn het gebruik van mondmaskers weer te verplichten. Volgens de krant El Español registreerde de Valenciaanse regio vorige week meer dan 1100 mensen die in het ziekenhuis waren opgenomen voor Covid-19, een cijfer dat we sind februari niet meer hadden gezien.

Deze actie komt op initiatief van de hotels zelf, uit angst dat het personeel van de vestigingen wegens ziekte niet zal kunnen werken. De hotelsector kampt net als veel andere horeca bedrijven met een groot personeelstekort en zieke werknemers kunnen zij zich op dit moment niet veroorloven. De werkgeversvereniging van

HOSBEC waarschuwde al eerder dat het gebruik van een mondmasker door het personeel noodzakelijk was geworden. Hiermee verwijst het alleen naar “de arbeiders, vooral degenen die in gesloten omgevingen werken, met weinig ventilatie”. Deze aanbeveling is bedoeld voor de eigen bescherming van de werknemer, maar ook voor klanten en collega’s, om overdracht van deze golf van virussen in te dammen. Het horecabedrijf moet de werknemers, maskers in voldoende hoeveelheid en kwaliteit verstrekken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button