Home Overig Nieuws Mondkapjes niet langer verplicht in apotheken en gezondheidscentra

Mondkapjes niet langer verplicht in apotheken en gezondheidscentra

door admin
Het einde van de mondmaskers

Het ministerie van Volksgezondheid en de autonome gemeenschappen zijn vrijdag overeengekomen, dat de mondkapjesplicht opgeheven gaat worden. Mondkapjes moesten nog worden gedragen in apotheken, ziekenhuizen en gezondheidscentra.

De exacte datum waarop de verplichting komt te vervallen is nog niet bekend. De verplichting zal op deze locaties overgaan in een advies om ze te dragen. Het verplichte karakter van mondmaskers kan nog steeds worden gehandhaafd in sommige zorgruimten met speciale kenmerken en immuun gecompromitteerde patiënten, zoals IC’s, oncologieruimten, operatiekamers of de afdeling spoedeisende hulp.

De beslissing werd volgens deze bronnen genomen na het horen van het technische rapport van de experts van het Health Alerts and Emergencies Coordination Center (CCAES).

Met de maatregel die vrijdag door de CISNS is goedgekeurd, komt er een einde aan alle beperkingen die ruim drie jaar geleden werden opgelegd bij de uitbraak van het coronavirus.

Wellicht vind u dit ook interessant

Geef een reactie

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?