Nieuws uit Benidorm

Mogelijk hervatting van Imserso- reizen in september voor ouderen

DDe regering van Spanje bestudeert de mogelijkheid om in september het gesubsidieerde reisprogramma voor ouderen, in de volksmond beter bekend als de Imserso reizen, te hervatten. Minister van Toerisme, Reyes Maroto zei maandag dat ze al aan dit scenario werkt op basis van het vaccinatieprogramma voor ouderen, de meest kwetsbare door het coronavirus.

Ouderen doen ochtendgym op het Poniente strand (Achief foto)

Maroto zei dit na een ontmoeting met de president van de Generalitat Valenciana, Ximo Puig. De Valenciaanse Gemeenschap had erom gevraagd om dit populaire reisprogramma terug te laten keren in het najaar, omdat dit elk jaar 190.000 vakantieplaatsen biedt van de in totaal 900.000 die over heel Spanje worden verspreid. De meeste van deze oudere toeristen zijn bestemd voor Benidorm.

post-image-2Toen de pandemie in maart 2020 uitbrak, was het Imserso programma één van de eerste overheidsprogramma’s die werd geannuleerd vanwege de kwetsbaarheid van de ouderen. Op dat moment was de Imserso jarenlang in strijd met zakenmensen die liever een grotere groep mensen wilden laten profiteren van een dergelijk programma.
Het programma is geliefd vanwege zijn ongekende lage prijzen van € 21 euro per persoon per dag, op basis van volpension.
De Imserso is ook een manier voor hotels om in de rustige maanden toch open te blijven en zodoende het personeel aan het werk te kunnen houden. De hotelvereniging van Benidorm, Hosbec, zegt dat deze opbrengsten niet rendabel zijn, maar sluiting van de hotels voor een paar maanden allicht duurder is. De hotels hebben Pasen al opgegeven en richt haar pijlen nu op de zomer om nog iets goed te kunnen maken van dit jaar waarbij men uitgaat van een vergevorderde vaccinatiegraad onder de bevolking.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Back to top button