Home Politie Hoge Boete Voor Dronepiloot Bij Brand In Benidorm

Hoge Boete Voor Dronepiloot Bij Brand In Benidorm

door admin
Drone boven brand in Benidorm

 

Terwijl de brandweerlieden de vlammen over land en door de lucht bestreden, begon een drone door het luchtruim te circuleren. Een manoeuvre die de bemanning van het vliegtuig en de helikopters in gevaar bracht. De dronepiloot besloot dat het een goed moment was om een ​​drone boven het brand gebied te laten vliegen. Want de boetes kunnen oplopen tot 45.000 euro per gepleegde overtreding en daarvan zijn er maar liefst zeven van opgespoord en in rekening gebracht.

De hevige brand vond afgelopen dinsdag plaats en over heel Benidorm zwarte rookwolken gaf. Volgens de brandweer waren er vijf brandhaarden in het gebied, waarbij vooral vuilnis in brand vloog en de dag ervoor een auto. Er wordt onderzoek gedaan naar de verantwoordelijken voor de brand die dinsdag begon en pas donderdag als geblust werd beschouwd.

Het drone-detectiesysteem lokaliseerde en onderschepte een drone dat over de vlammen en de intense rook vloog. De lokale politie-luchteenheid had de leiding over het identificeren van de piloot die zich in het gebied bevond. Zo zou de gebruiker tot 7 kleine overtredingen hebben begaan en boetes krijgen van 60 euro tot 45.000 euro omdat het een apparaat voor recreatief gebruik is. Dit wordt bepaald door het Spaanse Agentschap voor de veiligheid van de luchtvaart (AESA) In dit geval kunnen sancties oplopen tot 90.000 euro.

Maar welke overtredingen waren dat? Om te beginnen ” niet geregistreerd zijn als exploitant”, geen verzekering burgerlijke aansprakelijkheid hebben, geen opleiding hebben genoten tot piloot van de drone. Bovendien miste de drone identificatiestickers, dat wil zeggen een soort “registratie” met de gegevens van de eigenaar. En het belangrijkste: ” bewust belemmeren in een noodsituatie. In dit geval een brand en het in gevaar brengen” van degenen die daar in actie kwamen om de brand te blussen.

“Het blusvliegtuig en de blushelikopter vlogen op een hoogte van 15 of 20 meter en moeten niet alleen tijdens het vliegen zeer gevaarlijke manoeuvres uitvoeren, maar ook wanneer ze water moeten gooien om het vuur te blussen. En dat alles met een drone van 900 gram die daar niet zou moeten zijn, “legden politie bronnen uit. “Hij bracht de hele bemanning en degenen op de grond in ernstig gevaar”. De piloten kregen het advies om naar de andere kant van het vuur te gaan totdat de piloot was gelokaliseerd en gedwongen werd de drone te landen” .
Volgens de State Aviation Safety Agency is het vliegen van drones in stedelijke gebieden of boven mensenmassa’s zoals parken, openbare of privétuinen, straten, stranden, concerten of demonstraties verboden

Wellicht vind u dit ook interessant

Geef een reactie

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?