Home Costa Blanca Meeste Regen Sinds 1984 In Provincie Alicante

Meeste Regen Sinds 1984 In Provincie Alicante

door admin
natste maand sinds 1984

De provincie Alicante neemt afscheid van een uitzonderlijke meimaand door de hoeveelheid en aanhoudende regen die niemand had verwacht na vijf maanden van verstikkende droogte.

De hoogste regenvalrecords van de afgelopen vier decennia zijn bereikt sinds 1984, met regenval verspreid over de provincie, hoewel ze vooral actief en intens waren in de regio’s l’Alcoià, Marina Alta, El Comtat, el Alto Vinalopó en l’Alacantí.

Op provinciaal niveau is het een maand met recordneerslag, maar ook in sommige gemeenten is dat bijzonder het geval. Bijvoorbeeld in Alicante. In het observatorium dat het Staat meteorologisch agentschap (Aemet) in de stad beheert, is 95,4 liter per vierkante meter gevallen in 13 dagen. Daarom is het de maand met de meeste neerslag in de stad sinds 1980, toen er 115,4 liter per vierkante meter werd verzameld.

Maar de hoogste records zijn geconcentreerd in de regio El Comtat: l’Orxa met 333,6 liter per vierkante meter, Muro de Alcoy met 288,4 liter; Gaianes met 276,2 liter; Beniarres 299,4 liter; Kook 285,8 liter; Agres 300 liter en Cocentaina 231,4 liter per vierkante meter. (Bron: Aemet)

Wellicht vind u dit ook interessant

Geef een reactie

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?