Nieuws uit Benidorm

Meer dan 2.000 namaakproducten in beslag genomen

De Nationale Politie heeft in de Benidorm in totaal 2.047 namaakproducten, voornamelijk kleding en kledingaccessoires, in beslag genomen in vijf bazaars in de stad, waarbij de eigenaren zijn gearresteerd wegens een onderzoek naar industriële en intellectuele fraude.

Het vooronderzoek vond afgelopen september al plaats en begon toen de agenten van de gerechtelijke politie van het lokale politiebureau van Benidorm, belast met onderzoeken naar industriële eigendomsmisdrijven, ontdekten dat imitatiekleding in verschillende winkels zou worden verkocht.

De agenten namen vervolgens contact op met een juridisch deskundige die gespecialiseerd is in het opsporen van deze frauduleuze praktijken en er werden vijf inspecties uitgevoerd in de handelszaken, waar werd geconcludeerd dat de kledingstukken niet voldeden aan de kwaliteits- en veiligheidsnormen van die nagemaakte merken.

De producten zouden een wettelijke marktwaarde hebben van ongeveer 77.655 euro. De zakenlieden zijn, nadat ze een verklaring hebben afgelegd op het politiebureau, vrijgelaten in afwachting van hun rechtzaak. (bron: Cadena COPE)


plaatje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Back to top button