Politie

Meer controle op illegale taxipraktijken bij luchthaven Alicante

Een probleem dat zich al langer voordeed, is weer in de belangstelling gekomen van de politiediensten, nu iedereen weer kan reizen en het weer druk is op de luchthaven, klagen taxichauffeurs over mensen die illegaal taxidiensten aanbieden aan toeristen.

De politie controleert streng op de luchthaven en pakt dagelijks twee a drie taxichauffeurs die niet over de juiste vergunningen beschikken. Een boete die al gauw 1000 euro kost en mogelijk inbeslagname van de auto zijn de risico’s voor de illegale taxipraktijken. Er zijn ongeveer 200 geregistreerde taxichauffeurs op luchthaven Alicante-Elche.

Ook vind je er bedrijven en hotels die gasten ophalen en soms ook geen juiste papieren hebben. De meerderheid zijn mensen die bijvoorbeeld een appartement verhuren en als extra service de gasten van het vliegveld ophalen. Die lopen nu weer vaker tegen de lamp, sinds de politie de controle heeft geïntensiveerd zoals de geregistreerde chauffeurs al eerder eisten.

Buitenlandse taxichauffeurs mogen alleen opereren op de luchthaven van Alicante als ze een vergunning van het ministerie hebben. Die moet op papier worden afgedrukt, maar de meerderheid van de buitenlandse taxichauffeurs houdt zich daar niet aan. Bovendien moet er tussen communicatie en het ophalen van reizigers een minimumtijd van 15 minuten zitten, zoals geregeld door de Consell. Hoewel de gemeentelijke verordening die tijd opdrijft tot een uur, heeft zij geen rechtsmacht over deze kwestie. En het controleren of alles in orde is in de database van het ministerie is verantwoordelijk voor de lokale politie van Elche, die het mogelijk maakt om op overtreders te “jagen”. Werk dat tijd en geld kost. En dat is iets dat de Vereniging van Taxichauffeurs Elche waardeert, maar vindt dat deze acties nog onvoldoende zijn om dit probleem aan te pakken dat uiteindelijk leidt tot klantenverlies voor echte taxichauffeurs. (Bron: Diario Informacion)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Back to top button