Maximum snelheid in Benidorm 28% lager

Het gebruik van negen snelheidsradars, die met de bekende smileys, hebben ertoe geleid dat in iets meer dan anderhalf jaar de gemiddelde snelheid van voertuigen in de stad aanzienlijk is verminderd.

Concreet is volgens metingen van het ministerie van Mobiliteit de snelheid van het verkeer met gemiddeld 11,2 kilometer per uur gedaald bij punten waar schermen met emoticons en snelheidsindicatoren werden geplaatst. Dit vertegenwoordigt, procentueel gezien, een globale vermindering van 28% van de snelheid.

Deze snelheidsvermindering is niet alleen bereikt door de installatie van deze verkeersregelaars, maar ook door het toepassen van snelheidsbeperkingen op de hoofdwegen. Alleen op de Armada Española, worden de snelheden van 20 km/u nu nog overschreden. Was dit in januari 2021 gemiddeld 41 km/u, nu is dat 29 km/u.

Uit gegevens van het ministerie van Mobiliteit blijkt dat op de Avenida del Mediterráneo, waar de snelheid beperkt is tot 10 km/u, deze is teruggebracht van 28 km/u in januari 2021 tot 20 km/u in april van vorig jaar. In juli van dit jaar was de gemiddelde snelheid gezakt naar 16 km/u. op de Severo Ochoa is het van de gemiddelde 32 km/u gemeten in januari 2021 naar de huidige 24 gegaan. Op deze weg is de snelheid beperkt tot 20 km/u.

Ook op de Av. Comunidad Valenciana is een aanzienlijke snelheidsdaling geconstateerd, van 38 km/u gemeten op 21 januari tot 31 km/u in juli van dit jaar. Hier is de toegestane snelheid 30 km/u, terwijl de DGT 40 meer toestaat voor deze wegen.

De situatie die zich voordoet op twee andere punten die door deze apparaten worden gereguleerd, is ook opmerkelijk. Op de Avenida Beniardá en Alfonso Puchades rijden voertuigen met een gemiddelde snelheid die lager is dan de door de gemeenteraad vastgestelde snelheid, namelijk 30 km/u. Zo ging het in Beniardá van 37 km/u naar 27 en in Alfonso Puchades van 30 km/u naar 25 afgelopen juli. Op beide wegen zou de DGT snelheden tot 40 km/u toestaan.

Hetzelfde gebeurt op Av. Juan Pablo II, waar je niet sneller dan 30 km/u mag rijden. Was de gemiddelde snelheid in januari 2021 nog 56 km/u, is dat nu teruggebracht tot 35 km/u. Op de Vicente Pérez Devesa, met dezelfde limiet, werd in januari vorig jaar ook een gemiddelde snelheid van 56 km/u geregistreerd, die nu is teruggebracht tot 41 km/u.

Ten slotte heeft het ministerie besloten om ook actie te ondernemen in de calle Nau Llondro, in het scholencomplex Salt de l’Aigua, omdat de snelheid van voertuigen is toegenomen. Deze weg is beperkt tot 20 km/u, maar de gemiddelde snelheid gemeten van maart tot juli ligt tussen 31 en 34 km/u. Daar is sprake van een snelheidsverhoging en om deze reden is besloten om een ​​nieuwe controller te plaatsen met een snelheidsindicator en een emoticon om automobilisten te waarschuwen. (Bron: Ayuntamiento Benidorm)

Back to top button