Gezondheid

27 gemeenten zullen maskers uitdelen die van kleur veranderen bij koorts

Vijfhonderd leerlingen van scholen in 27 kleine gemeenten in het binnenland van de provincie Alicante, zullen een nieuw masker krijgen dat van kleur verandert wanneer men koorts heeft. Dit is een hulpmiddel om symptomen op te sporen van het coronavirus.

Het masker is ontwikkeld door de textieldrukkerij Colorprint Fashion uit Muro de Alcoy die het al heeft gepatenteerd nadat het van kleur veranderde vanaf een lichaamstemperatuur van ongeveer 37,5 graden Celsius. Wetenschappers gebruikten nep-niesbuien en hoestbuien bij etalagepoppen en konden zo de route van de druppels in kaart brengen. Ze concludeerden dat kleine aerosolen naar de zijkanten en naar onderen ontsnapten bij de meeste conventionele maskers.

Er zijn zo’n 1500 kits met maskers, armbanden en pleisters besteld waarin dit systeem ook is verwerkt en worden uitgedeeld aan 500 kleuters, basisscholen en in sommige gevallen, middelbare scholieren uit steden in de regio’s El Comtat, l’Alcoià en de Marina Alta.

De innovatieve stof is goedgekeurd voor gebruik in hygiënische maskers door het Textile Technological Institute (AITEX), dat zijn duurzaamheid en doeltreffendheid tegen viruspreventie heeft gecertificeerd. De gepatenteerde stof van Colorprint Fashion wordt wit vanaf 37,5 graden en heeft 98 procent bacteriële filtratie. Deze maskers gaan vijf wasbeurten mee, zolang u een alcoholspray van 70 procent gebruikt die in elke supermarkt kan worden gekocht.

Aktueel

to Top