Gezondheid

Marina Baixa-ziekenhuis schort operaties op vanwege hoge Covid-incidentie

Er liggen momenteel 10 ernstig zieke patiënten op de 12 bedden van de intensive care van het ziekenhuis in Villajoyosa. Het Marina Baixa Ziekenhuis heeft besloten niet-dringende operaties op te schorten vanwege het hoge niveau van Covid-infecties in de regio Valenica en de daarmee gepaard gaande bezetting van bedden op de IC.

Na een vergadering van de afdelingshoofden afgelopen woensdag 1 december werd overeengekomen om de minder dringende geplande chirurgische operaties uit te stellen om de intensive care niet verder te belasten. De 14-daagse cumulatieve incidentie van de regio heeft 200 gevallen per 100.000 inwoners overschreden en dinsdag werden 1259 nieuwe infecties gemeld, een stijgende trend die de afgelopen weken consistent is geweest.

Maar een uitsplitsing van de gebieden laat zien dat het Marina Baixa-gebied een van de hoogste besmettingspercentages heeft in de provincie Alicante, met een gecumuleerde incidentie van 395,45 gevallen per 100.000 inwoners in de afgelopen 14 dagen en een totaal van 723 actieve gevallen.

Benidorm heeft de slechtste cijfers in de regio met een percentage van 572,04 positieve gevallen per 100.000 inwoners

De opschorting van niet-dringende operaties in het ziekenhuis, dat het hele Marina Baixa-gebied van de provincie Alicante bedient, inclusief Alfaz del Pi, Altea en La Nucia, gaan op maandag 6 december in voor minimaal 15 dagen. De directie heeft echter verzekerd dat de meest ernstige gevallen, evenals de meest urgente operaties die gepland zijn voor oncologische patiënten, gewoon zullen doorgaan. Met betrekking tot de situatie op de IC hebben gezondheidsbronnen bevestigd dat de meeste van de 10 patiënten niet zijn ingeënt en met slechts 12 bedden voor een geregistreerde bevolking van bijna 200.000 inwoners, zit het ziekenhuis op de rand van de afgrond.

Het ziekenhuis leidt naar verluidt al weken kritieke patiënten door naar andere gezondheidscentra in de provincie vanwege een gebrek aan bedden. Begin november werden de afdelingsbezoeken opgeschort nadat er verschillende covid-uitbraken waren vastgesteld.
(Bron: Cadena SER)

plaatje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Back to top button