Marina Baixa-ziekenhuis krijgt 113 extra bedden

Marina Baixa-ziekenhuis krijgt 113 extra bedden
8 maart 2024

Het regionale zieken Marina Baixa in Villajoyosa krijgt een extra verdieping waardoor er 113 extra bedden bijkomen. Het budget zal met 45 miljoen euro worden uitgebreid tot een totaal van 102,6 miljoen om de tekortkomingen te corrigeren van het oorspronkelijke plan dat was overeengekomen. Het nieuwe gebouw zal in elk van de zes blokken een verdieping toevoegen om nieuwe ruimtes te creëren.

Het ministerie van Volksgezondheid heeft het project aangepast om te beginnen met de uitbreidingswerkzaamheden van het regionale ziekenhuis Marina Baixa om van de huidige 285 bedden naar 398 te gaan. Dit maakte minister Marciano Gómez bekend tijdens zijn bezoek aan het ziekenhuis.

De uitbreiding van het ziekenhuis is goed nieuws voor de diensten waar nu lange wachttijden voor zijn. Dit zijn Radiologie, Spoedgevallen, Gynaecologische en verloskundige spoedgevallen. Die zal ook beschikken over twee operatiekamers voor het uitvoeren van keizersneden en andere ingrepen.

Tevens komt er ruimte voor operatiekamers voor geplande operaties, ICU, oogheelkunde en een verdieping voor consultaties. Er komen ook twaalf extra operatiekamers met mogelijkheid uit te breiden.

De renovatie- en uitbreidingswerkzaamheden van het Marina Baixa-ziekenhuis bevinden zich momenteel in de uitvoeringsfase en omvatten de bouw van een nieuw gebouw van zes blokken dat door het grootste deel van het huidige ziekenhuis zal worden verbonden door gangen op verschillende verdiepingen. Bovenaan komen naast de nieuwe verdiepingen voor ziekenhuisopname tuinruimtes. Daarnaast krijgt het gebouw zonnepanelen van 500 kilowatt. 

Don Panchito Albir

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Benidorm Nieuwsradio