Mannen gearresteerd in Benidorm na gewelddadige beroving

Mannen gearresteerd in Benidorm na gewelddadige beroving
27 mei 2024

Agenten van de Nationale Politie hebben in Benidorm twee mannen gearresteerd die op klaarlichte dag met geweld een beroving pleegden in een centrale en drukke laan in de stad.

Agenten die te voet, in burger, een preventieve patrouille uitvoerden, zagen hoe twee mannen een paar meter verderop een oudere buitenlandse man sloegen en door elkaar schudden. Vervolgens grepen ze hem bij de nek en met behulp van de wurggreep-techniek, ook wel ‘mataleón‘ genoemd, probeerden hem bewusteloos te maken, met de bedoeling hem te beroven.

De agenten renden op de situatie af waardoor de twee aanvallers het slachtoffer vrijlieten, die versuft op de grond viel en met zijn hoofd tegen een muur naast hem viel. Hierdoor liep hij een hoofdwond op die medische aandacht vereiste.

Na het slachtoffer te hebben bijgestaan ​​en te hebben gecontroleerd of hij bij bewustzijn was, vroegen de agenten om ondersteuning. Toen ze erin slaagden ervoor te zorgen dat het slachtoffer niet alleen werd gelaten, begonnen ze een achtervolging achter de daders aan, die ze enkele meters verderop onderschepten.

Bij deze arrestatie slaagden de agenten erin de voorwerpen terug te vinden die deze twee van het slachtoffer hadden gestolen. Vanwege de fysieke toestand van het slachtoffer, dat een snee in het hoofd had, angst vertoonde en enigszins gedesoriënteerd was, verzocht de Nationale Politie om de noodzakelijke middelen om haar voor hulp over te brengen naar een gezondheidscentrum.

“Mataleón”-techniek

Mannen gearresteerd in Benidorm na gewelddadige beroving

De “mataleón”-manoeuvre is een gevaarlijke techniek die wordt gebruikt bij straatovervallen. De agressor valt zijn slachtoffer van achteren aan, die hij met zijn armen wurgt, waardoor hij binnen enkele seconden het bewustzijn verliest door een gebrek aan bloedtoevoer. Het is een gevaarlijke techniek afkomstig uit de vechtkunst, waarbij de slachtoffers bewusteloos op de grond vallen zonder enige verdedigingsreflex. Als de wurging lange tijd aanhoudt, kan dit de dood tot gevolg hebben.

De arrestanten, twee Spaanse mannen van 47 en 48 jaar, hadden een geschiedenis van soortgelijke daden. Ze zitten nu vast in afwachting van hun proces.

Don Panchito Albir

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Benidorm Nieuwsradio