Luchthaven-scanners voor vloeistoffen vertraagd

Luchthaven-scanners voor vloeistoffen vertraagd
7 april 2024

Luchthaven-scanners die je vloeistoffen scannen , zonder dat je ze uit de handbagage hoeft te halen. Het zit eraan te komen, maar zal met minstens een jaar worden uitgesteld. De reden hiervoor is dat veel Engelse luchthavens er niet in slagen om de scanners die nodig zijn in het proces binnen de gestelde deadline van 1 juni operationeel te krijgen.

Er zullen namelijk geavanceerde scanners worden geproduceerd die op luchthavens worden geïnstalleerd. De scanners moeten onder meer verboden voorwerpen op een bijzonder efficiënte manier kunnen detecteren. Dankzij de nieuwe technologie kunnen passagiers items in hun handbagage meenemen, wat op zijn beurt de veiligheidscontroles vereenvoudigt en versnelt.

Deze scanners zullen helpen de huidige limiet van 100 ml op vloeistoffen, die in 2006 werd ingevoerd, af te schaffen. Sommige luchthavens hebben de deadline voor installatie niet kunnen halen en hebben daarom een ​​jaar extra gekregen om de scanners te kunnen installeren. De vertraging is te wijten aan verschillende zaken, zoals de covid-pandemie.

Minister van Transport Mark Harper zegt dat deze baanbrekende scanners het vliegverkeer veiliger en gemakkelijker zullen maken voor passagiers, omdat de veiligheid verder wordt versterkt. Hij voegt eraan toe dat Groot-Brittannië volgens Euro Weekly News toonaangevend is in de wereld bij de uitrol van de nieuwe technologie

De krant schrijft verder dat er grote financiële gevolgen kunnen zijn voor luchthavens die de nieuwe deadline negeren. In een persbericht van de Britse regering staat dat de installatie van de scanners een logistieke uitdaging is geweest en dat sommige luchthavens zelfs volledig nieuwe screeninghallen hebben moeten bouwen. (Bron: Euro Weekly News)

Don Panchito Albir

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Benidorm Nieuwsradio

Heeft u dit al gelezen?

Easyjet opent zijn basis op luchthaven Alicante

Easyjet opent zijn basis op luchthaven Alicante

Easyjet opent zijn nieuwe basis op de luchthaven Alicante-Elche. En dat is
Busstaking leidt tot chaos op de luchthaven

Busstaking leidt tot chaos op luchthaven Alicante

De busstaking onder de chauffeurs van de blauwe streekbussen van Alicante, leidt