Home Vervoer Luchthaven Alicante wil tweede landingsbaan

Luchthaven Alicante wil tweede landingsbaan

door admin
Alicante-Elche luchthaven Miguel Hernandez wil graag een tweede landingsbaan

Luchthaven Alicante-Elche Miguel Hernandez wil graag de capaciteit vergroten, met een tweede landingsbaan maar dat zal niet eenvoudig zijn. Een vogelreservaat kan roet in het eten gooien…

In het gebied waar een eventuele tweede landingsbaan kan worden gebouwd, is een vogelreservaat. Een gebied dat milieuactivisten zeker zullen verdedigen. Business en milieu staan ​​hier lijnrecht tegenover elkaar. De luchthaven van Alicante Elche is de op vier na grootste van Spanje. Het vliegveld heeft tot 200 vertrekken en landingen op piekmomenten. Er is dan ook behoefte aan een nieuwe landingsbaan. Deze wens is opnieuw opgepakt met AENA, die de Spaanse luchthavens exploiteert.

Spoorverbinding met de luchthaven

Er waren al eerder meldingen geweest over een mogelijke uitbreiding de luchthaven. Het ene rapport stelde vast dat het economisch slim was om een ​​tweede landingsbaan aan te leggen, terwijl een ander rapport vond dat milieuoverwegingen zwaarder wegen en concludeerde dat aanleg niet wenselijk was.

Vertegenwoordigers van de regionale regering zijn onlangs in Madrid geweest om AENA te vragen een ​​positief besluit te nemen. Voorlopig is er nog geen besluit genomen.

Ook werkt de politiek verder aan een betere verbinding van en naar de luchthaven. Een nieuwe spoorlijn staat bovenaan het verlanglijstje.

Wellicht vind u dit ook interessant

Geef een reactie

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?