Luchthaven Alicante krijgt expres parkeerplaats bij de aankomsthal

Deze week is Aena begonnen met de werkzaamheden aan de toekomstige expresparking bij de aankomsthal van de luchthaven Alicante-Elche, die 27 parkeerplaatsen zal hebben en in het voorjaar zal openen. Parkeren zal dan gratis zijn voor tien minuten met als doel, om het ophalen van passagiers die bij de terminal aankomen te vergemakkelijken.

Deze service was nodig omdat het verboden is om te stoppen of te parkeren in niet-geautoriseerde gebieden. Deze bestaan ​​alleen voor bussen, taxi’s en platformvoertuigen. Het alternatief voor privéauto’s is om te betalen op de conventionele parkeerplaats, of het risico nemen van een boete inclusief verwijdering van de auto. Aena installeerde drie jaar geleden al een expresparking naast de vertrekhal.

Het ontbreken van de gewenste spoorverbinding en het feit dat de luchthaven een verkeer van bijna 15 miljoen passagiers per jaar verwerkt, betekent dat het verkeer van bussen, personenauto’s, interne transportdiensten en taxi’s praktisch het hele jaar door intens is, ondanks dat er tal van openbare parkeerplaatsen zijn. Deze zijn ontworpen voor een lang verblijf.

Er wordt een nieuwe verdeling van pleinen en wegen aangebracht om de doorstroming van reizigers te verbeteren. Dit betekent in totaal  2367 plaatsen, tegenover de huidige 2222, waarvan er 1866 beschikbaar zullen zijn voor lang parkeren.

Bovendien zullen beide parkings plaatsen hebben voor mensen met beperkte mobiliteit en nieuwe plaatsen met oplaadpunten voor elektrische voertuigen. Wat dat laatste betreft, komen deze werkzaamheden ter afronding van een reeds lopende actie om oplaadpunten te plaatsen, zodat aan de huidige regelgeving wordt voldaan. (Bron: Diario Informacion)

Back to top button