Costa Blanca

Levendige zwarte markt voor coronapassen

Nadat de regionale president van Valencia, Ximo Puig, aankondigde dat hij zou voorstellen om de invoering van coronapassen vanaf begin december (het weekend van 6-8 december) verplicht te stellen, is het aantal gedownloade coronapassen in de regio verdubbeld. Daarnaast melden Spaanse media dat er een zwarte markt voor coronapassen is ontstaan.

Niet-gevaccineerden kunnen voor €50 tot €250 euro een nep-coronapaspoort kopen. De reden van het uiteenlopende prijsverschil is niet bekend. Het zijn vooral niet-gevaccineerde gezondheidswerkers die nep-coronapassen krijgen aangeboden via sociale media.

De valse certificaten zijn zeer professioneel gemaakt en er moet een getraind oog voor nodig zijn om de valsheid te ontdekken. Degenen achter de productie van de valse digitale coronapaspoorten zullen niet alleen in Spanje gevestigd zijn. Er zit een internationale bende achter die actief is in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en verschillende andere landen.

In de periode 15 tot en met 21 november zijn in de regio Valencia in totaal 218.271 originele coronapassen gedownload. Dat is een verdubbeling ten opzichte van de week ervoor. In de regio Valencia zijn in totaal 2.254.335 certificaten uitgereikt.

Er zijn nog geen cijfers of er sprake is van een toename van de wens voor coronavaccinatie, nadat bekend werd dat coronapaspoorten ingevoerd zouden kunnen worden om restaurants, bars en grotere evenementen binnen te mogen gaan. (Bron: Cadena SER)

plaatje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Back to top button