Let op de beperkende maatregelen voor auto’s naar oa la Cruz

Met de komst van de zomer zoeken toeristen naar de beste plekken in Benidorm om te zwemmen of te genieten van het beste uitzicht op de “skyline” van Benidorm. Sommige toeristische gebieden zoals La Cruz, Tossal de la Cala of de baai van Tio Ximo, zijn niet bereikbaar met de auto, bewoners uitgezonderd. Beperkingen die automobilisten elke dag negeren ondanks de verbodsborden.

Vroeger waren deze gebieden gewoon toegankelijk met de auto voor iedereen en veel mensen pakken ook nu nog steeds de auto om naar deze plekken te rijden. Zoals bij de Tossal de La Cala, waar een kleine parkeerplaats is waar bezoekers te voet verder kunnen om van het uitzicht te genieten. Maar steeds vaker zien bewoners dat er auto’s in de “verboden” gebieden worden neergezet met de nodige overlast tot gevolg.

In de Rincón de Loix met het natuurpark Serra Gelada, herhaalt dezelfde situatie zich. In dit gebied zijn er twee zones waar de doorgang van voertuigen beperkt is tot alleen bewoners van dit gebied. Eén daarvan is waar Calle Catalán Chana eindigt en Calle Sierra Dorada begint. Dit pad geeft toegang tot de baaien van Tio Ximo en l’Almadrava, twee van de kleine stranden van de stad met kristalhelder water.

 

Als er geen mogelijkheid is om direct in de auto te stappen en weg te rijden, worden deze praktijken tot een minimum beperkt”.

volgens de gemeente

Tegenwoordig staan er vaak voertuigen tot bijna aan het strand om er vervolgens de hele dag te staan. Iets wat niet mag en waarschuwings- borden staan dan ook op het laatste stuk van de weg. Er is in de omgeving parkeergelegenheid, maar strandgangers willen het liefst zo dichtbij mogelijk aan het strand staan. De weg die leidt naar het Kruis, een van de unieke plekken waar je de hele “skyline” van de stad in zijn geheel kunt zien, is ook zo’n probleem. Dit punt is al jaren het toneel van vandalisme en rondslingerend afval. twee redenen waarom de gemeente besloot de toegang tot deze locatie per auto af te sluiten.

Om het kruis te bereiken, kun je naar het begin van calle Tokyo gaan. Vanaf daar is het bord duidelijk: “Let op. Woonwijk. Geautoriseerd toegestaan”, vergezeld van een tekening van een bewakingscamera. De optie is dus om het voertuig te verlaten en te voet verder te gaan. Verderop zijn er nog meer belemmeringen. Heeft men dat hoogste punt bereikt, dan staan er paaltjes, zodat een auto niet helemaal tot bovenaan kan komen. Een andere reden was om voetgangers te stimuleren naar deze plek te komen.

De Lokale Politie zal in de zomer strenger toezicht houden op de naleving van de beperkingen. Surveillance en controle op alle punten worden uitgebreid. Bestuurders die zich niet aan de bepalingen houden, kunnen een bon verwachten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button