Home Costa Blanca l’Alfàs del Pi waarschuwt jongeren: ‘Volg de regelgeving’

l’Alfàs del Pi waarschuwt jongeren: ‘Volg de regelgeving’

door admin
Bewustzijnscampagne voor de steps in l'Alfàs del Pi

Gelijktijdig met de start van het nieuwe schooljaar versterkt de lokale politie van l’Alfàs del Pi de controle op het correcte gebruik van elektrische steps en starten ze een informatiecampagne speciaal gericht op de jeugd.

Er zijn informatiebrochures verspreid in alle onderwijs-, sport-, vrijetijds- en algemene openbare centra. Daarnaast is alle informatie beschikbaar voor burgers op de gemeentelijke website, waar het juiste gebruik van de populaire steps voor wordt uitgelegd. Daarnaast zullen er ook politiecontroles plaatsvinden, waarschuwt de gemeente, die wil benadrukken dat “dit een zeer ernstige zaak is; de veiligheid van degenen die deze steps gebruiken. Naleving van de wet is essentieel voor de algemene veiligheid.” aldus de gemeente.

Elektrische steps zijn geen speelgoed, maar een vervoermiddel en daarom vallen ze, net als auto’s of motorfietsen, onder de verkeers- en verkeersveiligheidsregels. De gebruikers mogen niet rijden onder invloed van alcohol of drugs en kunnen daarom worden onderworpen aan een ademanalyse of drugstest. Ze mogen ook niet zonder helm rijden of koptelefoon met muziek aan hebben tijdens het rijden. Ook met z’n tweeën op een step is niet toegestaan. Daarnaast geldt er een minimumleeftijd van 15 jaar en een maximumsnelheid in steden, die 25 kilometer per uur bedraagt.

Wellicht vind u dit ook interessant

Geef een reactie

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?