L’Alfàs del Pi geeft boetes tot 500 euro voor gebruikers van elektrische steps

Met het toenemende gebruik van elektrische steps in het straatbeeld, heeft de gemeente L’Alfàs del Pi haar handhavingsregels aangepast, nu steeds meer mensen de auto meer en meer laten staan omdat dit vervoersmiddel ontmoedigd wordt door steeds meer voetgangersgebieden in te stellen. Maar de gemeente benadrukt dat dit niet is bedoeld om de kas te spekken, maar dat het opvoedkundig bedoeld is.

De uitvoering van deze nieuwe gemeentelijke verordening zal beginnen met het voeren van informatie- en bewustmakingscampagnes, zodat de inwoners van l’Alfàs del Pi op deze manier weten wat ze kunnen verwachten met de nieuwe regels. die Boetes zijn variërend van 60 tot 500 euro voor roekeloos rijden en boetes van 200 euro voor degenen die een mobiele telefoon of koptelefoon gebruiken of ‘s nachts geen helm of reflecterende kleding dragen.

De minimumleeftijd voor gebruik van de step is vastgesteld op 15 jaar, waarbij het gebruik van een helm verplicht is. Ook mag men niet op de busbaan rijden of op het trottoir. Een uitzondering hierop is wanneer het fietspad en trottoir samengaan.

Back to top button