Home Costa Blanca L’Alfàs del Pi gaat voor 4,4 miljoen projecten uitvoeren vóór 2025

L’Alfàs del Pi gaat voor 4,4 miljoen projecten uitvoeren vóór 2025

door admin
renovatieplannen voor 2025

De Paseo de las Estrellas (aan het strand) wordt gerenoveerd, de oude weg van Albir naar Benidorm wordt een winkelgebied met een fietspad, verlichting en voetgangersgebieden; en de ontwikkeling van het Finca Roca-plan zal ook beginnen, met het herstel van de boerderij en de bouw van 120 woningen.

Dit werd bekendgemaakt door de burgemeester van Alfasino, Vicente Arques, tijdens het traditionele kerstontbijt met de pers. De gemeente heeft Europese fondsen verkregen voor duurzaamheidsprojecten op het gebied van toerisme ter waarde van 4,4 miljoen euro.

Dit bedrag komt volledig uit Europa met Next Generation-fondsen en er worden al projecten aanbesteed om voor het einde van dit jaar of begin volgend jaar van start te gaan.

De ontwikkeling van het winkelcentrum aan de oude weg van Benidorm naar Albir, vanaf de rotonde Trinquet, zal een groots project worden met een fietspad, bomen en LED-verlichting. Deze weg van Benidorm naar Albir, de Camí Vell d’Altea, dat wil zeggen de weg CV-753, is een drukke weg met ook veel voetgangers die op de campings zitten.

En renovatieplannen zijn er voor het strand, de zogenaamde Paseo de las Estrellas, met aanpassingen aan verlichting, bereikbaarheid en straatmeubilair. Deze twee werken gaan deze maand al van start.

Daarnaast zijn er nog andere grote projecten die voor eind 2025 klaar moeten zijn en die dankzij de ontwikkeling van het stedenbouwkundig plan Finca Roca het huisvestingsprobleem gedeeltelijk zullen oplossen. Daar zullen 120 woningen worden gebouwd. Daarnaast zullen er in totaal 500 woonkavels beschikbaar komen voor de vastgoedmarkt.

Andere acties zullen de afvoer van regenwater in stedelijke gebieden verbeteren om het risico op overstromingen te voorkomen. Ook Installatie van oplaadpunten voor elektrische voertuigen komen aan bod.

Wellicht vind u dit ook interessant

Geef een reactie

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?