Home Overig Nieuws Laatste weken van Arne Quinze sculpturen

Laatste weken van Arne Quinze sculpturen

door admin
Kunstwerken 'Mijn Geheime Tuin', van Arne Quinze gaan in oktober weer naar huis

Sinds september vorig jaar sieren zes monumentale sculpturen de Poniente-promenade in Benidorm. Het gaat om een ​​tentoonstelling van de Stad van Kunsten en Wetenschappen van Valencia, ‘Mijn Geheime Tuin‘, van de Belgische kunstenaar Arne Quinze. Waarschijnlijk gaan ze in oktober weer terug naar huis.

De reeks sculpturen arriveerde in Benidorm dankzij de ‘Stad van Kunsten en Wetenschappen‘, en werd vervolgens toegevoegd aan de eerste tentoonstelling die deze instelling naar Benidorm bracht. ‘ Torens van het Alhambra’, van Cristóbal Gabarrón, een verzameling van 16 sculpturen die gedurende enkele maanden werden tentoongesteld tussen het stadscentrum en Plaza de la Hispanidad en Avenida del Mediterráneo.

De tentoonstelling van Arne Quinze bestaat uit zes kleurrijke sculpturen van enkele meters hoog, gemaakt van aluminium. Ze vertegenwoordigen verschillende aspecten van de evolutie en zien er voor de kijker licht en fragiel uit. De auteur kon op 15 september 2022 zelf zijn werken toelichten tijdens de opening van de tentoonstelling.

‘Mijn geheime tuin’ is één van de tentoonstellingen die speciaal voor de Stad van Kunsten en Wetenschappen wordt tentoongesteld. Vervolgens reisde hij naar verschillende Spaanse steden (Alicante, Marbella, Málaga en nu Benidorm).

Met deze tentoonstelling hebben sculpturen van drie kunstenaars Hung Yi, Juan Mejica en Arne Quinze naast elkaar bestaan​. Benidorm was de afgelopen tijd een echt openluchtmuseum.

Hieronder zie je een korte video met de sculpturen van Arne Quinze, maar ook de reuzehoofden op El Castell.

Wellicht vind u dit ook interessant

Geef een reactie

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?