Home Costa Blanca Laatste deel van werkzaamheden in Altea wordt uitgevoerd

Laatste deel van werkzaamheden in Altea wordt uitgevoerd

door admin
Het laatste deel van de werkzaamheden in Altea wordt uitgevoerd

De laatste fase van de werkzaamheden aan het strand van Altea zullen 27 september beginnen. Dit is het laatste deel van een uitgebreide renovatie. Volgens plan moeten de werkzaamheden rond de jaarwisseling klaar zijn.

De burgemeester van Altea heeft samen met vertegenwoordigers van het gemeentebestuur het gebied bezocht, waar de plannen woensdag werden gepresenteerd.

De uitbreiding van de boulevard en het beter bereikbaar maken van het strand kost 1.163.000 euro. In totaal heeft de gemeente 5.200.000 euro uitgegeven aan de verfraaiing van dit gebied. Als alles klaar is, heeft Altea een kustlijn van drie kilometer lang. Er wordt hiervoor 25.000 m3 kiezelstenen afkomstig uit de rivier de Magro gebruikt.

Toen het strand vorig jaar werd ingewijd, werd er gezegd dat 25.000 kubieke meter rotsblokken ontbraken omdat de winning in de Algar-rivier was uitgeput. En nu zal het herstel van de kustlijn voltooid kunnen worden, aangezien de ontbrekende aggregaten geleverd zullen worden uit een steengroeve in Turís (Valencia), en komt feitelijk uit de rivier de Magro.

Wellicht vind u dit ook interessant

Geef een reactie

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?