Home Costa Blanca La Nucía wordt surfparadijs en krijgt hondenzwembad

La Nucía wordt surfparadijs en krijgt hondenzwembad

door admin
La Nucia onthult projecten: golfslagbad en hondenzwembad

De gemeente La Nucía wil een surfparadijs worden en heeft een bouwvergunning afgegeven voor een golfslagbad in de stad. Ook Honden komen aan hun trekken in een speciaal hondenzwembad.

De start van de bouw van het zwembad en een kunstmatig strand staat gepland voor eind oktober. Volgens burgemeester Bernabé Cano overweegt Wavegarden Construction Company twee zwembaden binnen een jaar te voltooien, waardoor deze in het najaar van 2024 operationeel kan zijn.

Dit golfslagbad om te kunnen surfen, zal uniek worden in Spanje. Er is één soortgelijk zwembad in Zwitserland, maar die heeft geen kunstmatig strand. Die komt er in La Nucía wél. Het golfslagbad van 70.000 vierkante meter met een kunstmatig zandstrand van ruim 5.000 vierkante meter, zal de mogelijkheid hebben om elke acht seconden een golf te genereren, met twintig verschillende golftypes, waarvan sommige een hoogte tot 2,5 meter kunnen bereiken.

Wavegarden investeert ruim €40 miljoen in dit project en de haalbaarheidsstudie voorspelt een jaarlijks gebruikersaantal van 250.000 personen. Burgemeester Bernabé Cano benadrukte dat deze ontwikkeling het toerisme aanzienlijk zal stimuleren en atleten naar La Nucía zal trekken. Niet alleen uit Spanje maar uit heel Europa, en hij verklaarde dat het La Nucía zal vestigen als een wereldwijde surfbestemming, zelfs zonder een natuurlijke kustlijn te hebben.

Het golfslagbad is niet het enige project

Ook wordt verwacht dat de gemeente binnenkort een vergunning zal verlenen voor een ander project: een gebied voor honden. Dit terrein zal beschikken over een hondenzwembad, een behendigheidscircuit en een oefenterrein.

Bovendien zal in januari het Residence Hotel voor atleten openen, waarbij de bouw zijn voltooiing nadert. Het hotel zal 150 kamers en evenementen-/conferentiefaciliteiten hebben die plaats bieden aan maximaal 600 personen. Momenteel biedt het complex werk aan 400 mensen, maar zoals burgemeester Cano opmerkte: wanneer de uitbreiding volledig gerealiseerd is, zullen er 2000 mensen werken. Bovendien zal er over anderhalf jaar een commercieel gebied bijkomen, wat 600 extra banen zal opleveren. (Bron: Cadena SER)

Wellicht vind u dit ook interessant

Geef een reactie

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?