Home Horeca La Nucía Oktoberfest begonnen

La Nucía Oktoberfest begonnen

door admin
Oktoberfest in La Nucia

Het La Nucía Oktoberfest is begonnen, dat 11 dagen zal plaatsvinden op de parkeerplaats van het Olympisch Stadion van La Nucía, met gratis toegang. De start van het Oktoberfest was gisteren met de traditionele opening van het eerste vat bier.

De provinciale afgevaardigde benadrukte het belang van het organiseren van evenementen zoals dit Bierfestival, om diverse nationaliteiten met elkaar te verbinden ​​in de provincie Alicante. “ La Nucía is een voorbeeld van integratie en het bevorderen van het naast elkaar bestaan ​​van internationale inwoners van La Nucía en de provincie Alicante; aangezien dit Oktoberfest het langste is met 35 edities, aldus de organisatie.

Oudste Oktoberfest in Spanje

Het is het oudste Oktoberfest in Spanje met 35 edities en het grootste in de Valenciaanse Gemeenschap. Mensen komen uit de hele Valenciaanse Gemeenschap. Ook Duitse studenten van de Gandía Talenschool, Valencia en Alcoi- , Albacete, Murcia, de Balearen en zelfs Polen, Denemarken, Duitsland en Nederland, die hun vakantie hebben aangepast om bij dit bierfeest aanwezig te kunnen zijn. Zelfs touroperator TUI heeft een bus georganiseerd.

De grote parkeerplaats van Ciutat Esportiva Camilo Cano en de gemakkelijke toegang voor bussen maken het de ideale plek om dit “Oktoberfest” in La Nucía te houden. “Oktoberfest voor Duitsers is een zeer belangrijk jaarlijks evenement. Een plek voor de integratie en socialisatie van alle Duitsers die in La Nucía en de provincie Alicante wonen, evenals de rest van internationale inwoners. De locatie in La Nucía is ideaal en zeer ruim”, aldus Dorothea von Drahosch, de Duitse consul.

11 dagen Oktoberfest

Het Oktoberfest vindt twaalf dagen lang plaats, van donderdag 5 oktober tot en met zondag 15 oktober, op de parkeerplaats van het Estadi Olímpic Camilo Cano. Voor dit doel is een grote tent van 2200 vierkante meter opgezet, met een capaciteit van meer dan 1500 personen: waar alle aanwezigen kunnen genieten van een authentiek Beiers “Bierfestival” met livemuziek. Er is een groot buitenterras van 500 m² en een recreatieruimte voor de kleintjes.

Naast het typisch Duitse bier kun je typisch Duitse gerechten proeven zoals “Knuckle”, Worst, Zuurkool, aardappelsalade, Bretzel, Berliner, broodjes……etc.

Entree en schema’s

De toegang is gratis, maar de capaciteit is beperkt. De organisatie raadt aan om voor groepen te reserveren https://www.oktoberfestccc.com/

De openingstijden van het “Oktoberfest” zijn op weekdagen van 18.00 uur tot 00.30 uur. Op vrijdag en zaterdag zijn de uren van 18.00 uur tot 01.00 uur en op zon- en feestdagen van 12.00 uur tot 12.30 uur.

Wellicht vind u dit ook interessant

Geef een reactie

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?