Home Vervoer Kritiek vanwege het beschermen van de taxi-industrie

Kritiek vanwege het beschermen van de taxi-industrie

door admin
kritiek vanwege het beschermen van de taxi-industrie

Spanje wordt zwaar bekritiseerd door het Europese Hof van Justitie in zijn gretigheid om de conventionele taxi-industrie te beschermen.

De Spaanse autoriteiten hebben lang geprobeerd de activiteiten van Uber, Bolt en Cabify te beperken. Op veel plaatsen in Spanje zijn diverse sancties, wetten en regels ingevoerd. De beperkingen hebben er onder andere toe geleid dat de zogenaamde VTC-auto’s duidelijke beperkingen hebben. Dit betekent dat er voor elke 30 gewone taxi’s een zogenaamde VTC-auto kan rijden.

Niet alle gemeenten hebben deze beperkingen ingevoerd, maar verschillende moeten nu wijzigingen aanbrengen om het Hof van Justitie van de EU tevreden te stellen. Hierna zal er in heel Spanje hardere taxiconcurrentie zijn.

De VTC-auto’s kunnen geen passagiers ophalen op straat, op de luchthavens of bij de hotels. Alle bestellingen moeten via de app worden gedaan.

Wellicht vind u dit ook interessant

Geef een reactie

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?