Nieuws uit Benidorm

Kritiek op moment van plaatsing nieuwe flitspalen

In de Benidorm zijn de afgelopen dagen nieuwe flitspalen geplaatst. In grote delen van de stad is de maximum snelheid omlaag gebracht naar 30 KM.

De gemeenteraadspartij PSOE heeft hierbij wel vraagtekens geplaatst aan de socialistische PP. Waarom plaatst de gemeente deze palen die ervoor gaan zorgen dat velen een snelheidsboete aan hun broek zullen krijgen? We zitten midden in een pandemie die voor veel mensen een grote financiële nood hebben veroorzaakt. Boetes door overschrijding van de 30 km limiet zullen immers snel gegeven worden, terwijl veel mensen al aangewezen zijn op financiële steun vanuit de overheid.

Tevens maakt de PP zich ook zorgen om de toeristen die hopelijk snel terugkomen naar Benidorm en ook snel in de “picture” komen. Men vraagt op uitstel tot bijvoorbeeld oktober. Ook vragen ze aan de wethouder van mobiliteit, José Ramón González de Zárate, waarom er is besloten om dit plan midden in de pandemie te realiseren. Overigens zijn ze nu nog niet in gebruik genomen.

Het Departement van Mobiliteit, heeft de toegang tot diverse zones ook al beperkt voor auto’s, behalve voor bewoners en geautoriseerd verkeer voor sommige gebieden van de stad. Het gebied van Tossal de La Cala of La Cruz de Benidorm heeft geen doorgangsroute meer voor niet-geautoriseerde voertuigen en de borden waarschuwen voor het doorgaand verkeerverbod.  Er komen nieuwe toegangscontroles, een systeem dat al in andere straten van de stad staat. Het is de bedoeling dat in deze gebieden, de voetganger voorrang heeft, waardoor maximale veiligheid wordt gegarandeerd en de stad “vriendelijker” zal zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Back to top button