Kritiek op betreurenswaardige toestand aan calle Mallorca

Kritiek op betreurenswaardige toestand aan calle Mallorca
18 mei 2024

De Socialistische Gemeentelijke Groep heeft de “betreurenswaardige” toestand aan de calle Mallorca, in het hart van de Rincón de Loix en de Engelse wijk, aan de kaak gesteld. De wethouder die toezicht houdt op de openbare ruimte, Miguel Soldevila, heeft kritiek geuit op het feit dat de gemeenteraad afgelopen februari onderhoudswerkzaamheden aan de bestrating in deze straat heeft uitgevoerd, waarbij opnieuw een speciale verf voor trottoirs is aangebracht “voor een beter imago”, aldus de gemeente. Maar de verf heeft nog geen drie maanden stand gehouden.

In 2021 was er een grote renovatie in de Engelse zone tussen de calle Mallorca en calle Ibiza en avenida Mediterráneo. Basisvoorzieningen van de ondergrond en de bestrating werden vernieuwd. Er kwam gekleurd asfalt dat echter door het slechte onderhoud steeds weer problemen veroorzaakt.

De wethouder heeft aangegeven dat er voortdurend opnieuw geschilderd is met slechte resultaten. Ze concluderen dat de keuze van de bestrating niet correct was toen de hervorming werd ontworpen.

“Wij zijn van mening dat dit materiaal niet het meest geschikt is voor een gebied met veel verkeer en waar voortdurend vloeistoffen op de grond komen door het uitgaanspubliek”, merkte hij op.

Zo heeft Soldevila het regeringsteam gevraagd om opnieuw onderhoudswerkzaamheden aan de bestrating uit te voeren en heeft voorgesteld om de mogelijkheid te onderzoeken om het type bestrating te veranderen naar een type dat beter bestand is tegen slijtage.

verlaten perceel

De PSOE heeft ook van de PP-regering geëist dat de gemeenteraad een executiebevel stuurt naar de eigenaren van de oude minigolf ‘Don Quijote‘, gelegen op de hoek van de calle Mallorca en Gerona, zodat ze het terrein kunnen opruimen. (Bron: El Periodic)

Kritiek op betreurenswaardige toestand aan calle Mallorca
Het voormalige Minigolf ‘Don Quijote’
Don Panchito Albir

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Benidorm Nieuwsradio