Krijg je eigen gratis tuinperceel in Altea

Krijg je eigen gratis moestuin in Altea
10 juni 2024

Iedereen die ingeschreven staat als inwoner van Altea, dat wil zeggen ingeschreven staat in de volkstelling van de gemeente, kan een eigen tuinperceel aanvragen. Deze kleine tuinen liggen in de buurt van het stadscentrum, niet ver van het postkantoor.

De aanmeldingsperiode loopt van 10 juni tot en met 1 juli. Inschrijven kan via de website van het gemeentehuis van Altea via de procedure “Solicitud de uso de huertos urbanos” of door persoonlijk aan te vragen op het gemeentehuis.

“als er meer aanvragen worden ontvangen dan er percelen zijn om aan te bieden, zal de toewijzing plaatsvinden door voorrang te geven aan werklozen, gepensioneerden, grote gezinnen en alleenstaande ouders”, aldus de gemeentewoordvoerder die verantwoordelijk is voor milieu en landbouw.

Jose Orozco moedigt de burgers van Altea die gebruik willen maken van een stadstuin aan om deze vóór 1 juli aan te vragen, want zodra de aanvraagtermijn is afgelopen en de aanvragen zijn beoordeeld, vervalt de concessie voor het gebruik van circa 40 stadstuinen die momenteel inactief zijn.

U kunt de verordening die de stedelijke volkstuinen regelt, bekijken via de volgende link: https://altea.es/wp-content/uploads/2023/10/Ordenanza-Huertos-Urbanos-Altea.pdf

Don Panchito Albir

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Benidorm Nieuwsradio