Verkeer

Kilometers fietspad in Benidorm, maar fietsplan is gestopt

De afgelopen jaren kleurden de straten in Benidorm langzaam rood. Niks om zorgen over te maken, want het betrof het rode asfalt voor de fietspaden die op steeds meer plekken op het midden van de weg ontstonden. De gemeente had daarbij een fietsplan gestart waarmee iedereen een fiets kon huren en zo de stad per fiets kon verkennen.

In september 2020 was er een aanbesteding en een contract voor de openbare fietsbeheerdienst van de stad, maar die is nu stopgezet. Er is weinig duidelijkheid volgens de woordvoerder van de PSOE, Rubén Martínez wat er na de jaarwisseling gaat gebeuren. Maar er is nog geen nieuw contract voor het fietsplan van 2022, waarmee mensen overal in de stad bij bepaalde fietsstallingen een fiets kunnen huren.

Het zag er al een tijdje niet zo best uit, want er waren steeds minder fietsen te vinden. Iets wat ook in andere gemeenten in de regio het geval is.

Meer dan een jaar geleden zei de wethouder voor Mobiliteit dat ze verschillende wegen voor deze dienst zouden bestuderen, ofwel de voorwaarden van het contract wijzigen of een andere concessie. Na al die tijd gaan we verder zonder service en zonder fietsen, benadrukte hij.

Evenzo heeft hij aangegeven dat de lokale overheid van de Partido Popular niet in staat is geweest om een ​​aanbesteding uit te voeren en een ​​efficiënte openbare fietsverhuurdienst aan te bieden. En dat, na een groot gemeentelijk budget te hebben geïnvesteerd om meer dan 100 kilometer fietspaden mogelijk te maken. Ten slotte heeft Martínez het regeringsteam geëist om de gemeentelijke fietsverhuur aan te besteden en deze service zo snel mogelijk aan de burgers te kunnen aanbieden.

plaatje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Back to top button