Consument

Kerstloterij komt er weer aan en dit gaat naar de belasting

De spanning loopt weer hoog op, nu kerst in aantocht is en dus ook de beroemde kerstloterij (El Gordo). Niet alleen onder spanjaarden is deze loterij populair, maar ook voor buitenlanders is het een leuke gok en de loten zijn gewoon online te koop. De trekking is woensdag 22 december live te volgen op TVE en internet.

Dit jaar wordt zo’n 2,4 miljoen euro aan prijzen uitgedeeld. Eén van de meest populaire zijn ‘El Gordo’, de eerste prijs van de kerstloterij, van 400.000 euro tot een tiende; de tweede prijs, van 125.000 euro tot een tiende; of de derde prijs, van 50.000 euro tot een tiende. Zeer royale bedragen waar iedereen naar uitkijkt om te winnen. Volgens de Algemene Staatsbegroting 2018, moeten prijzen boven de 40.000 euro worden belast met 20% belasting.

Met andere woorden, El Gordo, de tweede prijs en de derde prijs zorgen altijd voor een bedrag aan de schatkist. Als je ‘El Gordo’ wint, moet je 40.000 aftrekken van het bedrag van 400.000 en die 360.000 euro moet nog worden belast als extra inkomsten. Al met al zal je de Schatkist 72.000 euro moeten betalen en de uiteindelijke prijs zal dus 328.000 euro zijn.

Wanneer kunnen de prijzen van de Kerstloterij worden opgehaald?

Als de hoeveelheid minder dan 2000 euro is, kunt u het ophalen via Bizum of om 6:00 uur op 22 december op elk Loterij administratie kantoor. Om de hoofdprijzen te claimen; El Gordo de Navidad, de tweede Prijs of derde Prijs en de twee Vierde Prijzen en de acht Vijfde Prijzen, moet u wachten tot 23 december en het bedrag innen bij een van de geautoriseerde bankinstellingen: BBVA, Caixa Bank , Caja Sur, Ibercaja, Banco Sabadell, Unicaja Banco, Kutxabank, Abanca Corporación Bancaria of Cajamar Caja rural, Sociedad Cooperativa de Crédito. Tot 2.4 miljoen euro wordt dit jaar verdeeld onder 172 miljoen tienden, 172 series van 100.000 nummers.

Deze informatie is verstrekt door de Sociedad Estatal Loterías y Apuestas del Estado (SELAE) en kan fouten bevatten. We zijn op deze website dan ook niet verantwoordelijk voor deze informatie.

plaatje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Back to top button