Kerstboom van 10.000 euro vier maanden later dood

Kerstboom van10.000 euro vier maanden later dood
10 april 2024

Een kerstboom die door de wethouder Juan Manuel Badena (Vox) in Valencia was gekocht voor een slordige 10.000 euro, is na vier maanden dood.

De ‘Spar van de Wijken’, zoals de wethouder het doopte, was opgedragen aan de 87 buurten en districten van de stad Valencia. Het was een cadeautje aan zichzelf, na acht jaar progressief bestuur in de gemeenteraad. De 10.690,54 euro kostende boom moest uit Italië komen.

Dit hekelt het socialistische raadslid Borja Sanjuán, die zich herinnert dat dit exemplaar al moest worden verwijderd van de Plaza de la Reina, waar het afgelopen Kerstmis met de bijbehorende rode bollen werd geplaatst, om later te worden verplaatst naast Bulevar Sur.

Sanjuán bekritiseert het initiatief van de rechtse Vox-burgemeester, als een “extravagantie” om een ​​kerstfoto te maken en door de Valencianen is betaald.

Het socialistische raadslid herinnerde eraan dat de aankoop van deze Italiaanse dennenboom via een gemeentelijk contract al verwijten heeft gekregen, dat de aankoop niet alleen “niet voldeed aan alle gevestigde wettelijke procedures”.

Het hoofd van de onderhoudsdienst waarschuwde vooraf dat het een exemplaar was die niet erg resistent is tegen het maritieme milieu en de zon die in Valencia de boventoon voeren.

Don Panchito Albir

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Benidorm Nieuwsradio